1993-11-26 – Sydney

Hi ha diverses dates rellevants en la trajectòria d’U2 però la del 26 de novembre de 1993 te una cosa única i que esperem no es torni a repetir, la banda va fer un concert sense un membre del grup.

Aquella nit era la primera de les dues que tocaven a Sydney dins de la gira ZooTV i havia de servir per ser una mena d’assaig al concert del dia següent ja que aquest es retransmetria en directe a tot el mon i a més seria editat com a VHS per a la venta al públic.

Adam Clayton que per aquella època tenia problemes amb l’alcohol va beure de tal manera que quan quedava una hora aproximadament per començar el concert el grup va veure que no podria tocar aquella nit. El concert no es podia cancel·lar, el muntatge de càmeres i tècnics estava preparat per a fer totes les probes que necessitaven de cara al dia següent i el grup, juntament amb Paul McGuinness i Dallas Schoo, tècnic de guitarra de The Edge, es van posar pensar que feien aquella nit.

Es van contemplar diverses possibilitats, entre elles que Dallas toques la guitarra i The Edge s’encarregués del baix però de seguida es va descartar. Finalment es va decidir que fos Stuart Morgan, tècnic de so d’Adam Clayton y que coneixia totes les cançons qui s’encarregués del baix.

El show va transcorre amb normalitat amb el grup pendent d’Stuart i donant-li senyals a de tot el que havia de fer. D’aquesta manera es va aconseguir que no es notés l’absència d’Adam Clayton sobre l’escenari.

En finalitzar Pride Bono va agafar a Stuart i el va portar a davant de tot i li va aixecar la ma en forma d’agraïment.

Aquí va començar la nova vida d’Adam Clayton que no ha tornat a veure alcohol des de llavors.

Tenim el vídeo del concert, la qualitat no es gaire bona però crec que un document històric i val la pena que el posem al blog, gaudiu de tres quartes part d’U2 i de la bona mà d’Stuart Morgan.

A continuació el set list i el video del concert.

  1. Zoo Station
  2. The Fly
  3. Even Better Than The Real Thing
  4. Mysterious Ways
  5. One / Unchained Melody
  6. Until The End Of The World
  7. New Year’s Day
  8. Numb
  9. Tryin’ To Throw Your Arms Around The World
  10. Angel Of Harlem
  11. Stay (Faraway, So Close!)
  12. Satellite Of Love
  13. Dirty Day
  14. Bullet The Blue Sky
  15. Running To Stand Still / Amazing Grace
  16. Where The Streets Have No Name
  17. Pride (In The Name Of Love)
  18. Daddy’s Gonna Pay For Your Crashed Car
  19. Lemon
  20. With Or Without You
  21. Love Is Blindness
  22. Can’t Help Falling In Love